Használati feltételek - üzletszabályzat

Általános tudnivalók, feltételek

Az alábbiakban a weboldalunkhoz kapcsolódó általános információkat, tájékoztatásokat és jogi iránymutatásokat találja.
A SOL-SHOP áruház használatára, megrendelések leadására és a létrejövő adásvételi szerződésre vonatkozóan az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) az irányadóak.
A vásárolt áruk jellemzőit a konkrét árucikk információs oldalából tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk.
A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett nettó ár (+áfa), a feltűntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget. Több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes termékcsoportokba tartozó árukra vonatkozó szállítási és fizetési feltételek eltérhetnek egymástól, az egyes termékcsoportokra vonatkozó rendelkezések jelen feltételek végén külön mellékletben találhatóak meg.

Rendelésre, szállításra vonatkozó egyéb információk

Házhozszállítással történő rendelés esetén, kérjük átvételkor ellenőrizze tételesen a termék(ek) sértetlenségét, a csomagban foglalt egyéb kiegészítőket, a számlán szereplő adatok helyességét. Amennyiben eltérést észlel, lehetősége van a csomagot visszaküldeni központunkba. Kérjük észrevételeiről tájékoztassa ügyfélszolgálatunkat, hogy a felmerült hibát mielőbb korrigálhassuk.

Garancia, jótállás

Termékeinkre 2év garanciát vállalunk, bizonyos termékeknél ez 5 illetve 10év. Napelemek esetében a gyártó által adott teljesítmény garancia kiegészíti az általános 10éves garanciát.
- Ön a jótállási igényét a vásárolt termékhez kapott eredeti számlával vagy annak másolatával érvényesítheti, ezért kérjük, hogy ezen iratot gondosan őrizze meg.

- Elveszett számlát nem áll módunkban pótolni.

- A számlán történő bármilyen, utólagos javítás, törlés vagy átírás, valótlan adatok bejegyzése a jótállás érvénytelenségét vonja maga után.

Jótállás nem vonatkozik:
- Helytelen szállítás, tárolás, erőszakos külső behatás, külső kábel szakadás, elemi csapás (pl.: villámcsapás, túlfeszültség) okozta rongálódás.

- Szakszerűtlen telepítés, kezelés.

- A KLNSYS szervizén kívül végzett beavatkozás, javítás, bővítés, átalakítás.
- Hibásan telepített szoftver okozta meghibásodás.

- Természetes elhasználódás.

Javítási idők:
- A jótállási időtartam a vásárlás napjával kezdődik.

- A termék javítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a szervizben töltött idővel.

- A termék vagy jelentős részének cseréje esetén a jótállás időtartama a kicserélt termék (jelentős része) tekintetében újra kezdődik.

- A vásárló az észlelt hibát cégünk felé a legrövidebb időn belül köteles jelezni, amennyiben ezt elmulasztja, az ebből adódó károk a vevőt terhelik.

A vásárlástól való elállás

A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia logisztikai központunkba, a 1116 Budapest, Nádudvar utca 10. alatti címünkre. A KLNSYS kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban ügyfelünknek kell gondoskodnia. A vásárló kérésére, kollégáink készséggel gondoskodnak a visszaszállítás bonyolításáról, ügyfelünk ilyen irányú igényét ügyfélszolgálatunkon jelezhetik.
Ebben az esetben, a visszaszállítás költségeivel kapcsolatosan a GLS Futárszolgálat mindenkori díjtáblázata az irányadó.
A KLNSYS postai csomagokat, technikai okokból, sajnos nem tud fogadni. Kérjük, hogy a termékeket minden esetben valamely futárszolgálattal, vagy ügyfélszolgálatunkkal történt előzetes egyeztetés után, a GLS Futárszolgálattal szállíttassa vissza.

Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a KLNSYS kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

Egyéb feltételek, tudnivalók

A KLNSYS ezúton tájékoztatja, hogy személyes adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Külön rendelkezés hiányában a KLNSYS a későbbiekben tájékoztatja Önt akcióiról és újdonságairól. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk! A termékoldalon található műszaki adatok tájékoztató jellegűek, a hivatalos termékspecifikációért kérjük látogasson el a termék gyártójának weboldalára.